• Pajrutnät
  • Cookies med glass
  • Passionscheesecake
  • Chokladmuffins
  • Tårtor på väg
  • Cheesecakes
  • Piffade bitar
  • Citroncupcakes
  • Chokladbollslykta
  • Biscotti
  • Chokladmoussetårta
  • Chokladdoppade Biscotti
  • Chokladdekorationer

Piffa till det!

Du vet väl att alla muffins kan förvandlas till cupcakes om du bara vill? Här får du recept på några goda frostingar. Vill du ha den randig som på bilden lägger du bara spritspåsen platt på bordet och fyller den undre delen med den ena smaken och så den andra smaken ovanpå. Spritsa sedan randigt och dekorera med strössel och bär. Varje sats räcker till cirka 10 stora muffins eller 20 små.


Hallonfrosting
225 g hallon
300 g färskost
3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker
Värm hallonen och passera dem genom en sil, samla upp purén i en skål, släng bort kärnorna som blir kvar i silen. Låt svalna. Vispa grädden i en stor skål.  Blanda färskost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål. Vispa ner blandningen i vispgrädden. Vänd ner hallonpurén lite i taget så att frostingen inte blir för lös.



Blåbärsfrosting
50 g frysta, tinade blåbär
2 dl florsocker
300 g färskost
Vispa ihop blåbär, florsocker och färskost till en fluffig kräm. Spritsa frostingen på muffinsen och toppa med blåbär.



Choklad- och lavendeltryffel
4 dl vispgrädde
250 g mörk choklad med hög kakaohalt
ca 50 g smör
2 tsk torkade lavendelblommor

Häll grädden i en kastrull och värm försiktigt. Hacka chokladen och tillsätt den, rör tills den smält hel. Mixa gärna med stavmixer. Rör ner smöret och fortsätt röra tills det också smält. Smula ner lavendelblommorna. Lägg i spritspåse med tyll och åt svalna helt i rumstemperatur.

Tips! Toppa med rostade hasselnötter.




Nutellafrosting
230 g osaltat smör
2 ½ dl florsocker
225 g Nutella
½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt Nutella och vispa en stund till. Tillsätt sedan grädde och vaniljsocker. Om frostingen blir för tjock, tillsätt lite mer grädde.

 
 
 
GRAY’S BAKERY AB Sprängarvägen 13–17, 132 38 Saltsjö-Boo • TEL 08-715 95 20 • FAX 08-715 18 85 • E-MAIL info@graysbakery.se



GRAY’S BAKERY AB
Sprängarvägen 13–17, 132 38 Saltsjö-Boo
TEL 08-715 95 20 • FAX 08-715 18 85
E-MAIL info@graysbakery.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.