• Pajrutnät
  • Cookies med glass
  • Passionscheesecake
  • Chokladmuffins
  • Tårtor på väg
  • Cheesecakes
  • Piffade bitar
  • Citroncupcakes
  • Chokladbollslykta
  • Biscotti
  • Chokladmoussetårta
  • Chokladdoppade Biscotti
  • Chokladdekorationer

Citron på citron

Att förstärka befintliga smaker kan aldrig vara fel. Lite citronfrosting på citronmuffins och så lite karamelliserade citronskal blir rena rama festen. Gör så här:
 

Citron-marängfrosting
4 äggvitor
2 dl socker
250 g rumstempererat smör
Saft från 1/4 citron
Rivet skal från 1/2 citron

Blanda äggvitor och socker i en värmetålig skål och placera över ett vattenbad. Låt vattnet i kastrullen sjuda och värm blandningen under konstant till 65°. Ta skålen från kastrullen och vispa blandningen med elvisp till en vit och fast maräng. Vispa tills marängen har svalnat, ca 10-15 minuter. Tillsätt smör, en liten bit i taget och vispa ordentligt mellan varje smörbit. Om smörkrämen skär sig kan den vara för kall. Sätt då tillbaka skålen över vattenbadet i några sekunder och vispa igen. Är den istället för varm, sätt in skålen i kylskåpet i 10 minuter och vispa igen. När smörkrämen har en silkeslen konsistens, tillsätt citronsaft och skal. Vispa därefter i ytterligare ett par minuter till frostingen är jämn och fin. Fyll den i en spritspåse spritsa ut fint dina muffins.




Karamelliserade citronskal
2 ekologiska citroner
1 ¼ dl socker
1 dl vatten

Skala av det gula skalet på citronen med en potatisskalare och skär det i tunna strimlor med en vass kniv. Pressa ur citronsaften i en kastrull och blanda den med vatten och socker. Låt koka upp och rör tills sockret löst sig. Lägg i citronskalen. Låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och plocka upp citronskalen. Separera dem från varandra och lägg att rinna av och svalna på bakplåtspapper. Lägg några citronskal på varje cupcake.



 
 
GRAY’S BAKERY AB Sprängarvägen 13–17, 132 38 Saltsjö-Boo • TEL 08-715 95 20 • FAX 08-715 18 85 • E-MAIL info@graysbakery.se



GRAY’S BAKERY AB
Sprängarvägen 13–17, 132 38 Saltsjö-Boo
TEL 08-715 95 20 • FAX 08-715 18 85
E-MAIL info@graysbakery.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.